Nieuws

CARROSSERIEHERSTELLINGEN-SMART REPAIR-LAKWERKEN

Gepubliceerd op 19/06/2015

VOKA-LID IN DE KIJKER: LAKK (Brugge)

Artikel uit voka-magazine van 2015.


In amper een paar jaar tijd kreeg het gewezen carrosseriebedrijf Aernoudt Brugge, gelegen vlak naast Nuwel Autobedrijf bvba, een grondige make-over. Zaakvoerder Jan Nuwel kocht zijn vennoot uit en gaf het schadebedrijf een nieuwe, korte en klinkende naam:"Lakk". Daarmee werd meteen ook de poort geopend naar andere toepassingsgebieden en nieuwe markten, nl. die van het licht semi-industriële en van het artisanale, hoogkwalitatieve spuitwerk.


"De naamsverandering ging gepaard met een weldoordachte en originele visuele restyling: opvallende nieuwe kleuren, een nieuw logo, een aantrekkelijke en dynamische website, krachtige folders en leaflets in klare taal, een ludieke radiocampagne, een aantal zeer in het oog springende en artistiek "gewrapte" vervangwagens, en - last but not least - een nieuwe jas voor het bedrijfspand", vertelt Jan Nuwel.

"Mijn echtgenote Tania trekt elke dag mee aan de kar, samen met ons verjongd en dynamisch team. Opleiding en persoonlijke ontwikkeling vinden wij erg belangrijk. Daardoor konden wij onlangs het vertrouwen winnen van een toonaangevende leasingmaatschappij. We willen ons zo verzekeren van een niet onbelangrijk en stabiel werkvolume, nu de autoschadeherstelmarkt in zijn geheel blijft stagneren of zelfs teruglopen."


Bijkomende services met ‘smart repair'

Lakk gaat er prat op om helemaal mee te zijn met de recentste technieken. "Onlangs schaften we een aantal gespecialiseerde gereedschappen en voorzieningen aan, met de bedoeling om bijkomende services op het vlak van ‘smart repair' in eigen huis te kunnen aanbieden en te kunnen promoten. Het gaat dan om het snel, vakkundig, ecologisch en prijsgunstig herstellen van; krassen op autovelgen, licht beschadigde autoruiten, krassen op bumpers, matte en verkleurde koplampen en beschadigingen aan zetels en binnenbekleding."


"Enkele weken geleden organiseerden we een demo-avond zodat geïnteresseerde opdrachtgevers en klanten van dichtbij kennis konden maken met de mogelijkheden en specifieke technieken op het vlak van "smart repair". Onbekend is immers onbemind. De demo's werden verzorgd door de Britse leverancier "Bradleys", specialist op het vlak van uitrusting voor smart repair, die ook instaat voor de intensieve training van het Lakk-team."


Waarom lid van Voka West-Vlaanderen?

"Vooral voor het netwerk: mensen persoonlijk ontmoeten is volgens mij een echte meerwaarde. Enkel lid zijn van een vakorganisatie is voor mij te beperkend. Je kan als bedrijf maar openbloeien als je ook met ondernemers uit andere sectoren in contact komt. Die veelzijdigheid van Voka is een pluspunt. Ik leer via het netwerk bijvoorbeeld ook (binnenhuis)architecten, schrijnwerkers en chauffagisten kennen, die ook zaken te lakken of te spuiten hebben. Voka is ook goed mee met nieuwe tendensen. Stilstaan is achteruit gaan!"

Wij zijn pas tevreden wanneer u dat bent.