Nieuws

STAGIAIR BIJ LAKK BVBA

Gepubliceerd op 16/11/2016


Wie?

Ik ben Elouis Bienstman. Ik ben 17 jaar oud en ik zit op school in het Vrij Handels en Sport Instituut in Brugge. Voor ons laatste jaar krijgen wij de mogelijkheid stage te volgen bij een bedrijf. Dit om heel wat bij te leren en eens te proeven van hoe het er dagelijks aan toe gaat in een echte werkomgeving. Wij volgen stage als ‘commercieel administratief medewerker binnendienst'. Dit zorgt er voor dat wij heel wat taken mogen uitvoeren.Stageplaats?

Wij hadden zelf de keuze waar we stage zouden volgen, dus de zoektocht was begonnen. Wij kregen een lijst met verschillende bedrijven waar andere leerlingen de voorgaande jaren ook de mogelijkheid kregen om stage te volgen. Ik besloot alle websites eens te bekijken. Daar trok Lakk bvba meteen mijn aandacht. Je zag direct dat zij bezig waren en zijn met de communicatie van en naar de klant toe. Op technologisch vlak staan ze zeker en vast een stap voor op hun concurrenten. Waarom?

Ik heb voor Lakk bvba gekozen omdat het mij een eerste goede indruk gaf en die goede indruk is ook altijd gebleven. Nu volg ik hier reeds 2 maanden stage, wekelijks op woensdagvoormiddag. Zaakvoerder Jan Nuwel die ook mijn stagementor is zorgt er voor dat ik iedere week andere taken kan uitvoeren waardoor ik veel nieuwe dingen bijleer. Ik leer zo bijvoorbeeld werken met nieuwe programma's. Ik heb ook al een video gemaakt om de verbouwingswerken aan te kondigen waarbij we de nieuwsgierigheid van bestaande klanten en prospecten aanwakkeren. Deze video hebben wij dan samen op verschillende accounts gepost, alsook op de eigen website. Ik heb ook al telefonische gesprekken gevoerd waarbij het wel wat stresserend was in het begin. Maar na enkele contacten verliep het steeds vlotter. De puur administratieve taken boeien mij iets minder omdat ik daar de sociale contacten mis. 

School of stage?

Ik kijk telkens uit naar de stagemomenten omdat ik vind dat het een aanvulling is van wat je ziet op school. Je leert de theorie toepassen in de praktijk. Daar de taken zelfstandig moeten worden uitgevoerd, kom ik tot het besef dat mijn theoretische kennis van groot belang is.Goede sfeer op het werk?

Doordat ik slechts een halve dag op het werk aanwezig ben ken ik de werknemers niet zo goed. Maar je merkt dat er een goede sfeer is tussen de medewerkers. Zo groet iedereen elkaar elke morgen. De medewerkers staan altijd open om elkaar te helpen. Er is een echte teamspirit.

Besluit.

Lakk is zeker een aanrader als stageplaats. Je krijgt er de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen door de diversiteit aan opdrachten. Je wordt niet aan je lot overgelaten. Mede door de goede ondersteuning van je stagementor evolueer je sneller. Er wordt veel tijd en energie in mij als stagiair gestoken. Ondanks de drukke bedrijvigheid van de groeiende onderneming.